Použité suroviny receptu Flíčky s krémovou omáčkou:
2 velké citrony
| 120 ml šlehačky
| 4 lžíce másla
| 200 g nastrouhaného parmazánu nebo podobného tvrdého sýra
| dle chuti: sůl a pepř
| 500 g vaječných velkých flíčků nebo jiných těstovin
Postup přípravy receptu Flíčky s krémovou omáčkou:
Uvařit flíčky v osolené vařící vodě podle návodu na balení do al dente. Slít je a uschovat 125 ml vody v které se těstoviny vařily. Mezi tím si připravit omáčku. Z 1 citronu si připravit dlouhé nudličky z citronové kůry. Vymačkat oba citrony (asi 125 ml). V malém kastrolku přivéct do varu šlehačku, citronovou šťávu a máslo. Snížit teplotu a pomalinku omáčku nechat probublávat asi po 5 minut, až se trochu zredukuje. Vrátit těstoviny do prázdného hrnce, osolit a opepřit je a posypat je 125 g sýru. Je-li nutné, tak je zvlažit trochou uschované vody. Jemně těstoviny promíchat a rozdělit je na nahřáté misky. Porce posypat zbytkem sýru a ozdobit proužky citronové kůry.
TIP: Každopádně se musí použít šlehačka, jinak se omáčka srazí.
Fotky receptu Flíčky s krémovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!