Postup přípravy receptu Florentiky:
Troubu rozpálíme na 200°C. Pomerančovou kůru a višně rozsekáme na malé kousky. Do hrnku dáme med, máslo, cukr a smetanu. Krátce vaříme, přidáme mandle, stále vaříme za mírné teploty. Po dalších 5 minutách přisypeme pomerančovou kůru a a závěr doplníme višněmi. Ještě zhruba 3 minuty vaříme. Po celou domu masu důkladně mícháme ode dna, aby se nepřichytila. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. po celé ploše rozetřeme medové těsto a dáme do trouby na 12 minut vysušit. Hotové necháme vychladnout. Ostrým nožem nakrájíme kousky asi 3*3 cm velké nebo je vytvoříme pomocí vykrajovacích formiček. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření, kousky v ní částečně namočíme a necháme ztuhnout.