Postup přípravy receptu Florentinská solea:
Filé nakrájíme na větší kousky. Špenátové listy omyjeme a uvaříme ve větším množství osolené vody(asi 7 minut), scedíme, necháme okapat a 5 minut na polovině másla osmažíme. Na studenou pánev položíme filé, osolíme, opepříme, přidáme zbytek másla a zalijeme vínem. Uvedeme do varu a na slabém plameni vaříme 10 minut: připravíme si bešamel ze surovin na omáčku, smícháme jej s vývarem, který zbyl z vařených ryb. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem, pečlivě zamícháme a uvedeme do varu. Na dno ohnivzdorné misky uložíme vrstvu filé, zalijeme bešamelem, pokryjeme vrstvou špenátu a znovu zalijeme bešamelem. Opakujeme. Poslední vrstvu musí tvořit filé zalité bešamelem. Posypeme strouhaným parmazánem a pečeme v troubě do červena.