Použité suroviny receptu Florentýnky plněné šlehačkou a třešněmi:
50 g kandovaných třešní
| 50 g másla
| 500 ml smetany
| 100 g cukru
| 100 g mandlových lupínků
| 50 g sekaných lísk. oříšků
| po 50 g kostiček citronátu a oranžátu
| 60 g polohr. mouky
| 400 g vypeckovaných kompotovaných třešní
| 50 ml koňaku
| 200 g tmavé čokolády
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 ztužovač
Postup přípravy receptu Florentýnky plněné šlehačkou a třešněmi:
1. Kandované třešně nakrájíme. 200 ml smetany svaříme s máslem a cukrem a vmícháme třešňové kostky, mandle, oříšky, citronát a oranžát. Za stálého míchání vsypeme mouku. 5 - 8 minut mírně vaříme.
2. Třešně scedíme a marinujeme 30 minut v koňaku. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Ovocnou směs rozetřeme do 12 koleček a pečeme 7-10 minut. Necháme vychladnout.
3. Čokoládu nasekáme, rozpustíme v horké vodní lázni a potřeme strany florentýnek. Necháme ztuhnout. 300 ml smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Třešně necháme okapat a vmícháme do šlehačky. Vždy dvě florentýnky potřeme náplní, dáme na sebe a třetí florentýnkou přikryjeme.
Fotky receptu Florentýnky plněné šlehačkou a třešněmi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!