Postup přípravy receptu Fondue s pražskou příchutí:
Misku vytřeme česnekem, nalijeme do ní sladké kořeněné bílé víno a zahřejeme. Potom za stálého míchání přidáme na drobné kostičky nakrájený Primátor a tavený smetanový sýr. Zahříváme, až se za stálého míchání sýr roztaví. Do roztaveného sýra přidáme ve 2 lžících vody rozmíchanou maizenu a opět zahříváme. Nakonec hladkou sýrovou taveninu okořeníme pepřem a muškátovým oříškem, vmícháme griotku a nádobu připravíme na vařič do středu stolu. Před každého hosta připravíme talířek s prohřátým na kolečka nakrájeným párkem, cibulí a plátky rohlíku s dlouhou vidličkou. Každý si napíchne kolečko rohlíku, cibule a nebo párku, namočí do fondue, nechá nepatrně zchladnout a potom ochutnává. Vhodným doplňkem je salát z čerstvé zeleniny.