Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzká cibulačka:
250 g cibule
| 1 stroužek česneku
| 4 lžíce másla
| 1 a 1/4 l zeleninového vývaru z masoxu
| 2 ks rohlíky
| 1 lžíce oleje
| 100 g ementálu
| pepř,sůl
| na špičku nože muškátového oříšku
| petrželka
| 1 ks červená cibule na ozdobu
Postup přípravy receptu Francouzká cibulačka:
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme na pánev s rozehřátým máslem, přidáme k cibuli nadrobno nakrájený česnek a vše osmahneme dozlatova. Potom osmaženou cibulku s česnekem přendáme do hrnce a přelijeme horkým vývarem. Osolíme a necháme vařit 10 minut bez pokličky, aby se vůně cibule vyvařila. Ochutíme trochou pepře a muškátovým oříškem. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme na plech potřený olejem a opečeme v troubě dozlatova. Pak každé kolečko rohlíku posypeme lžičkou nastrouhaného sýra a ještě jednou dáme do trouby zapéct. Cibulačku na talíři ozdobíme petrželkou a červenou cibulkou.
Fotky receptu Francouzká cibulačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!