Použité suroviny receptu Francouzská česneková polévka :
1 l vody
| 1/4 l mléka
| 400 g brambor
| 3 - 4 stroužky česneku (podle chuti - můžeme přidat)
| petržel
| máslo
| sůl
| 1 ks bageta
| olivový olej
Postup přípravy receptu Francouzská česneková polévka :
Česnek oloupeme a utřeme. Brambory oloupeme, omyjeme a zalijeme osolenou vodou a vaříme doměkka. Vodu slijeme do jiné nádoby a brambory rozšťoucháme s horkým mlékem. Potom vymícháme na kaši. Kaši zředíme slitou vodou z brambor, přidáme kousek másla, utřený česnek - necháme projít varem a nakonec přidáme nasekanou petrželku. Na závěr nakrájíme bagetu na malé kostičky, osmažíme na troše olivového oleje a podáváme k česnekové polévce. Dobrou chuť!