Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzská cibulačka s vínem:
asi 4 větší cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a větší kolečka rozdělíme ještě na polovinu,
| 1-2 lžíce oleje
| 1 kostku masového bujónu
| 1 l vody
| 3-4 lžíce bílého vína
| tvrdý sýr
| kostičky žemle nebo chleba
Postup přípravy receptu Francouzská cibulačka s vínem:
Asi 4 větší cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a větší kolečka rozdělíme ještě na polovinu, 1-2 lžíce oleje rozpálíme v hrnci a cibuli na něm osmahneme, 1 kostku masového bujónu vhodíme
do 1 l vody a necháme přejít varem, hotový vývar potom nalijeme na osmahnutou cibuli a vaříme do měkka, solí a pepřem ochutíme a nakonec do polévky přidáme 3-4 lžíce bílého vína (není nutné),
tvrdý sýr nastrouháme a hotovou polévku až talíři sýrem posypeme,
kostičky žemle nebo chleba osmažíme nasucho a také přidáme do talíře.
Fotky receptu Francouzská cibulačka s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!