Vložil: | Aknels |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzská cibulačka se sýrem:
7 lžic olivového oleje
| 2 stroužky česneku
| 900 g cibule nakrájené na kolečka
| 2 lžíce hladké mouky
| 2 litry drůbežího vývaru
| 200 ml červeného vína
| sůl
| pepř
| 16 tlustých krajíčků bagety
| 60 g strouhaného ementálu
Postup přípravy receptu Francouzská cibulačka se sýrem:
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule dozlatova. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje a narovnáme je na plech. Pečeme 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety, nalijeme na ně polévku a posypeme ji ementálem.
Fotky receptu Francouzská cibulačka se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!