Použité suroviny receptu Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou:
250 g cibule
| 60 g sádla nebo oleje
| 100 g tvrdého sýra
| 100 g veky nebo bagety
| 30 g másla
| 600 ml vývaru
| 50 ml bílého vína
| sůl, drcený pepř, mletý kmín provensálské koření, petrželová nať
Postup přípravy receptu Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou:
Na hrubší kolečka nebo měsíčky pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule začne opékat, zalijte ji bílým vínem a vzápětí horkým vývarem, přidejte koření a nechte 2 nebo 3 minuty povařit. Část veky nakrájejte na drobné kostičky a stejně tak polovinu sýra. Obojí pak vložte do polévky a bez míchání nechte ve vřelé polévce rozpustit.
Ze zbylé veky nakrájejte plátky, potřete je máslem, posypte strouhaným sýrem a rozpečte v troubě nebo na grilu. Polévku připravujte těsně před konzumací a podávejte ji se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí.
Fotky receptu Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou: