Použité suroviny receptu Francouzská jarní polévka:
dle potřeby: listy salátu nebo pekingského zelí
| 1 celý pórek
| 1/3 l mléka
| 1 šalotka nebo svazek jarních cibulek
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: černý pepř celý
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: bílá omáčka (bešamel)
Postup přípravy receptu Francouzská jarní polévka:
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme oprané natrhané listy salátu a pórku. Podlijeme, přidáme pepř. Dusíme pět minut, poté dolijeme vodou, aby zelenina byla potopená a vaříme doměkka.
Vytvoříme si bílou omáčku (máslová jíška, mléko) a podle potřeby s ní polévku zahustíme. Dochutíme solí a pepřem.
Francouzská jarní polévka je chutná, zdravá a snadná na přípravu. Dobrou chuť.
Fotky receptu Francouzská jarní polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!