Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzská kostka:
1 dl cukru krystal
| 3 vanilkové pudinky
| 1 vanikový cukr
| 7 bílků
| 7 dl vody
| 2 lžíce kakaa
| těsto
| 1 lžíce kakaa
| 1 hrneček oleje
| 6 lžic cukru krupice
| 5 lžic polohr. mouky
| 6 vajec
| 1 prdop
| na ozdobu
| 2 bal. šlehačky v prášku
| 3 lžíce strouhané čokolády
| 3 dl horkého mléka
| 4 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Francouzská kostka:
Z ingrediencí na těsto vyšleháme piškotové těsto. Rovnoměrně je rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut při 180 °C dozlatova.
Vodu svaříme s cukrem a pudinkem. Ušleháme sníh ze 7 bílků do něj vlijeme horký uvařený krém. Krém rozdělíme 2 půlky. Do jedné dáme 2 lžíce kakaa.
Vychladlý korpus pokapeme rumem a natřeme napřed světlým krémem a pak tmavým krémem. Po vychladnutí dáme na francouzskou kostku karamelovou šlehačku.
Karamelovou šlehačku připravíme takto: Z cukru uděláme karamel, který zalijeme horkým mlékem. Po vychladnutí vsypeme šlehačky v prášku a vyšleháme.
Francouzskou kostku zdobíme strouhanou čokoládou.
Fotky receptu Francouzská kostka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!