Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzská květáková polévka:
250 g květákových růžiček
| 1 cibule
| 1 kousek másla
| dle potřeby: olivový olej
| 50 ml bílého vína
| 250 ml zeleninového vývaru
| 50 g ovesných vloček
| 100 g zakysané smetany
| 20 ml mléka
| dle chuti: sůl, muškátový květ, citrónová šťáva a chilli
| 30 g pražených mandlí
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Francouzská květáková polévka:
Na oleji osmahneme cibuli až zesklovatí, přidáme máslo, květák rozebraný na menší růžičky a podusíme. Přilijeme vývar a v mléce namočené ovesné vločky, přisolíme, přidáme muškátový květ a povaříme asi 10 minut. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou, přilijeme trochu vína a citrónové šťávy, přisypeme najemno nakrájenou petrželku a drobné růžičky květáku. Hotovou polévku dokořeníme chilli a ozdobíme praženými mandlemi.
Fotky receptu Francouzská květáková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!