Použité suroviny receptu Francouzská polévka z hrášku:
250 g hrášku
| 2 jarní cibulky
| 150 g brambor
| 2 dl mléka
| 1 dl smetany
| 10 g másla
| 10 g škrobové moučky
| 1/2 l kuřecího vývaru
| sůl
| máta
Postup přípravy receptu Francouzská polévka z hrášku:
Hrášek, rozkrájené brambory a cibulky uvaříme ve vývaru doměkka. Prolisujeme nebo umixujeme a osolíme. Na rozehřátém másle zpěníme škrobovou moučku, zalijeme mlékem, krátce povaříme a přidáme do vývaru s prolisovanou zeleninou současně se smetanou. Necháme přejít varem, ozdobíme lístky máty a můžeme podávat.
Fotky receptu Francouzská polévka z hrášku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!