Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![6.75/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.75/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.75/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzská zelňačka:
100 g slaniny
| lžíce olivového oleje
| 1 větší hlávka zelí
| 300 g cibule
| 4 stroužky česneku
| 2 větší mrkve
| 3 petržele
| půlka celeru
| bílý pepř celý
| černý pepř
| sůl, bobkový list, tymián
| 200 ml bílého vína
| čerstvá zelená petrželka
Postup přípravy receptu Francouzská zelňačka:
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, z hlávky zelí odstraníme tuhý košťál a rozkrájíme na 4 díly. Na slanině s olejem necháme zesklovatět cibuli s bílým pepřem a bobkovým listem. Přidáme zelí a mírně oblanšírujeme. Na minutu zakryjeme poklicí a necháme vydusit. Přidáme očištěnou, na kusy pokrájenou mrkev, celer, petržel a zalijeme horkou vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud kořenová zelenina nezměkne. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bílé víno. Kořenovou zeleninu vyjmeme a propasírujeme do vývaru.
Fotky receptu Francouzská zelňačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!