Použité suroviny receptu Francouzská ztracená vejce:
500 ml vody
| 3 vejce
| 250 ml octa
| 3 rajčata tvrdá
| 150 g franc. salátu
| 120 g tatarky
| 18 oliv
| 6 listů led. salátu
| trocha zeleného vařeného hrášku
| trocha červeného kaviáru
| sůl
| pepř
| pečivo
Postup přípravy receptu Francouzská ztracená vejce:
Vejce rozklepneme do vařící vody s octem a povaříme 7 minut. Uvařená vejce přendáme do osolené studené vody a po vychladnutí vytvarujeme a rozdělíme na poloviny. Rajčata rozřízneme napříč na poloviny a vydlabeme. Dutinu osolíme, opepříme a naplníme francouzským salátem. Naplněná rajčata položíme na salátové listy a na ně dáme poloviny ztracených vajec. Povrch přelijeme tatarskou omáčkou a ozdobíme kaviárem a zeleným hráškem. Nakonec ozdobíme olivami. Podáváme s pečivem.
Fotky receptu Francouzská ztracená vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!