Postup přípravy receptu Francouzské knedlíčky v houbové omáčce:
Knedlíky:
Bílý chléb z předešlého dne pokropíme koňakem a necháme odstát. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou nahrubo a dáme je odděleně stranou. Lístky petrželky poereme, osušíme a najemno nasekáme. Telecí maso očistíme, opereme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na kostky a v masovém strojku najemno umeleme společně s bílým chlebem namočeným v koňaku, nadrobno nakrájenou cibulí a polovinou zelené petrželky. Do masové hmoty přimícháme vejce, mletý černý pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, osolíme a dáme přikryté do chladničky, aby se spojily chutě.
MOKRÝMA RUKAMA-vytvoříme z mletého masa knedlíčky a
doprostřed každého z nich dáme kousek bylinkového másla. Vložíme do vařícího masového vývaru a pomalu vaříme 15-20 minut.
Omáčka:
Žampiony očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na plátky. Když jsou naložené houby příliš kyselé, propereme je pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Druhou cibuli necháme zesklovatět na másle a spolu se žampiony a nakládanými vložíme do vývaru s knedlíčky. Přidáme zbytek nasekané petrželky, mletý bílý pepř, osolíme, zalijeme moukou rozmíchanou ve smetaně,za stálého míchání povaříme asi 5 minut aby se ztratila moučná chut. Jako příloha houskový bramborový knedlík, těstoviny.