Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.01. 2025
Dnes má svátek Alice
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Francouzské knedlíčky v houbové omáčce

fotka Francouzské knedlíčky v houbové omáčce
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Francouzské knedlíčky v houbové omáčce:

Knedlíky:  | 500 g telecího masa  | 2 krajíčky bílého chleba  | 3 lžice konaku  | 2 vejce  | 1 cibule  | 40 g bylinkového másla  | 1 lžička ml. černého pepře  | 1 l masov.vývaru  | špetka nastrouh. muškátového oříšku  | 1 svazeček petrželky  | Houbová omáčka:  | 250 g žampionů  | 1sklenice naložených hub  | 1 cibule  | 2 dl smetany  | 1 lžíce másla  | 1 lžička ml. bílého pepře  | 2-3 lžíce hl.mouky nazahuštění  |  sůl

Postup přípravy receptu Francouzské knedlíčky v houbové omáčce:

Knedlíky:
Bílý chléb z předešlého dne pokropíme koňakem a necháme odstát. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou nahrubo a dáme je odděleně stranou. Lístky petrželky poereme, osušíme a najemno nasekáme. Telecí maso očistíme, opereme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na kostky a v masovém strojku najemno umeleme společně s bílým chlebem namočeným v koňaku, nadrobno nakrájenou cibulí a polovinou zelené petrželky. Do masové hmoty přimícháme vejce, mletý černý pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, osolíme a dáme přikryté do chladničky, aby se spojily chutě.
MOKRÝMA RUKAMA-vytvoříme z mletého masa knedlíčky a
doprostřed každého z nich dáme kousek bylinkového másla. Vložíme do vařícího masového vývaru a pomalu vaříme 15-20 minut.

Omáčka:
Žampiony očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na plátky. Když jsou naložené houby příliš kyselé, propereme je pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Druhou cibuli necháme zesklovatět na másle a spolu se žampiony a nakládanými vložíme do vývaru s knedlíčky. Přidáme zbytek nasekané petrželky, mletý bílý pepř, osolíme, zalijeme moukou rozmíchanou ve smetaně,za stálého míchání povaříme asi 5 minut aby se ztratila moučná chut. Jako příloha houskový bramborový knedlík, těstoviny.


Fotky receptu Francouzské knedlíčky v houbové omáčce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Francouzské knedlíčky v houbové omáčce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !