Postup přípravy receptu Francouzský hruškový koláč:
Do mísy dejte cukr, 2 vejce a špetku soli. Vyšlehejte do bíla. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte to do vaječné směsi a nakonec pomalu vmíchejte mléko smíchané s olejem.
Dejte si předehřát troubu na 180 °C. Dno dortové formy vyložte voskovým papírem, lépe se pak koláč vyklopí. Dobře celou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Pak do formy vylejte půlku těsta.
Okrájejte slupky z hrušek, odjádřete je a nakrájejte hrušky na lamely a poklaďte je do nalitého těsta. Potom na ně nalejte zbytek těsta. Dejte do trouby a pečte po dobu 30 min na 180 °C.
V té době si připravte vaši polevu. Nechejte rozpustit máslo na velice slabém ohni. Pak do rozehřátého másla přidejte 3 lžíce cukru a vejce a znovu vše dobře zamíchejte.
Když se koléč pekl 30 min. vyjměte jej z trouby, na jeho povrch nalejte směs z másla, propíchejte vidličkou či nožem a dejte znova zapéct po dobu 20 min.
Pak vyjměte z trouby a nechejte koláč vystydnout v jeho formě. Věřte mi, po vystydlém koláči se jen zapráší.