Vložil: | Veronine |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzský kohout na víně:
1 kuře (1,6 kg)
| sůl, pepř
| 2 lžíce olivového oleje
| 10 cibulek (Oloupaných, jedna cibulka jemně nasekaná)
| 10 žampionů (oloupaných)
| 150 g anglické slaniny (nasekané)
| 2 lžíce brandy
| 3 lžičky hladké mouky
| 250 ml kuřecího vývaru
| 250 ml červeného vína
| 2 bobkové listy
| 2 snítky tymiánu
Postup přípravy receptu Francouzský kohout na víně:
Kuře opláchneme a svážeme nohy. Osolíme, opepříme. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Vyndáme a dáme stranou. Do kastrolu dáme cibulky vcelku a houby. Na středním plameni smažíme 5 minut dozlatova. Vyndáme a dáme stranou. Vsypeme pokrájenou cibulku a slaninu, osmahneme dozlatova, zalijeme brandy a odškrábneme přípečky. Poprášíme moukou, minutu zasmahneme, zalijeme vývarem a vínem a promícháme. Vrátíme kuře, celé cibulky a houby, přidáme bobkový list a tymián. Přikryjeme a na mírném plameni hodinu dusíme.
Fotky receptu Francouzský kohout na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!