Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzský králík v česnekovém sosu:
1 králík o váze asi 2-2,5 kg
| 5 dl oloupaných česnekových stroužků (opravdu tolik, to není překlep)
| 1-1,5 litru mléka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Francouzský králík v česnekovém sosu:
Králíka naporcujeme a složíme do pekáčku nebo do ohnivzdorné misky. Snažíme se ho co nejvíce složit, aby mezi jednotlivými kousky byly co nejmenší mezery. Prosypeme česnekovými stroužky, osolíme a zalijeme mlékem tak, aby byl králík zcela ponořený. Dáme na plotnu a uvedeme do varu.
V okamžiku, kdy se na mléku utvoří škraloup a mléko by už už chtělo překypět přes okraj nádoby, sundáme z plotny a dáme do trouby, kde králíka upečeme doměkka. Během pečení se může stát, že škraloup na mléku na povrchu zhnědne, ale to není na závadu. Při pečení se česnek v mléce rozpustí, jeho intenzivní vůně někam vyvane a nám zůstane v pekáči báječně měkké maso v lahodném sosu.
Fotky receptu Francouzský králík v česnekovém sosu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!