Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzský ovocný koláč:
podle chuti ovoce
| 1 lžíce másla na vymazání
| 1 hrst polohrubé mouky na vysypání
| Těsto:
| 3/4 prdopeče
| 150 g másla
| 2 vejce
| 250 g hladké mouky
| 150 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Francouzský ovocný koláč:
Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Nejlépe ve vyšší míse a pomocí ručního šlehače při vyšších otáčkách. Poté postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a zašleháme při nejnižší rychlosti. Vymažeme a vysypeme (polohrubou moukou) koláčovou formu a rozprostřeme do ní těsto. Pokud použijeme ovoce jako jablka či broskve, nakrájíme je na kousky a vtlačíme do těsta. Pokud použijeme třeba borůvky, můžeme je zamíchat do těsta ještě před jeho přesunem do formy. Francouzský ovocný koláč pečeme asi 45 minut při 185 °C. Jestliže začne ke konci koláč navrchu hodně tmavnout, přikryjeme jej alobalem. Koláč je sám o sobě výborný, ale pokud si chceme dopřát většího potěšení, můžeme ho lehce ohřát (v mikrovlnné troubě) a podávat s vanilkovou zmrzlinou.
Fotky receptu Francouzský ovocný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!