Použité suroviny receptu Franczouzská polévka z hlávkového zelí:
150 g bílého zelí
| 50 g pórku
| 200 g brambor
| 40 g rýže
| 1 l vody
| 40 g másla
| 40 g strouhaného tvrdého sýra
| sůl, pažitka
Postup přípravy receptu Franczouzská polévka z hlávkového zelí:
Zeleninu a brambory pokrájejte na kousky, zalijte vařící vodou, osolte a na malém plaménku uvařte doměkka. Pak je rozmixujte nebo prolisujte, přidejte doměkka uvařenou rýži a ještě chvilku povařte. Před podáváním rozdělte na talíře máslo, strouhaný sýr a pokrájenou pažitku a přelijte vařící polévkou.
Fotky receptu Franczouzská polévka z hlávkového zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!