Postup přípravy receptu Frankfurtská hovězí pečeně:
Očištěné hovězí maso prošpikujeme nudličkami párků, osolíme je a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na ní opečeme ze všech stran, přidáme lžičku papriky, promícháme, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a maso dusíme, za občasného poklicí, přelití vypečenou šťávou a obrácení, doměkka.
Rychleji maso připravíme v tlakovém hrnci. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu zahustíme světlou jíškou usmaženou z másla a mouky, podlijeme vodou a povaříme. Ke konci varu přidáme mléko a smetanu. Do hotové omáčky nakrájíme na nudličky zbytek párku, podle chuti osolíme, opepříme nebo přikyselíme citrónem a ještě necháme přejít varem. Maso nakrájíme na plátky, prohřejeme v omáčce. Frankfurtskou hovězí pečeni podáváme s houskovým knedlíkem, s rýží nebo těstovinami.