Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.02. 2025
Dnes má svátek Vanda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Frikasé z králíka

fotka Frikasé z králíka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Frikasé z králíka:

1 ks mladého králíka  | 90 g slaniny  | 90 g másla  | 30 g hladké mouky  | 3 dl vody  | 1 dl bílého vína  | 2 ks žloutků  | 4 ks cibule  | 4 ks hřebíčku  | dle chuti: muškátový květ  | dle chuti: majoránka  | dle chuti: tymián  | dle chuti: mletý pepř a sůl  | dle chuti: kousek kůry z dobře omytého citronu  | dle potřeby: horká voda na podlití

Postup přípravy receptu Frikasé z králíka:

Kousek másla rozehřejeme v kastrolku, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, očištěného, naporcovaného králíka, drobně nakrájenou cibuli a dusíme cca 3 minut.
Přidáme koření, bylinky, sůl, vše podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou asi 50 minut.
Zbývající změklé máslo rozetřeme s hladkou moukou, přidáme do šťávy, rozmícháme a dusíme, až je králičí maso měkké.
Porce masa přeložíme na talíře, do šťávy přidáme žloutky rozšlehané s vínem, citronovou kůru, rozmícháme, hned sundáme z plotýnky, aby se šťáva nevařila.
Šťávu nalijeme na králičí porce a podáváme.



Fotky receptu Frikasé z králíka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Frikasé z králíka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !