Postup přípravy receptu Frikase ze sépie:
Sépie omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké prstýnky. Poté oloupeme česnek a jemně jej nasekáme, stejně jako čerstvou bazalku a petrželku. Ve větší teflonové pánvi rozehřejme rostlinný olej, vsypeme polovinu připravených bylinek a nakrájený česnek, přidáme sépiová kolečka a posypeme trochou sušeného rozmarýnu. Poté lehce osmáhneme. Sépie podlijeme bílým vínem (ne sladkým) a pozvolna je dusíme. Mezitím si nakrájíme rajčata na malé kousky a vypeckujeme černé olivy. Když se víno v pánvi vyvaří, přidáme připravená rajčata a černé olivy pokrájené na půlky. Vše ještě společně podusíme, aby se dobře prolnuly chutě. Podle potřeby můžeme podlít trochou horkého, nejlépe zeleninového vývaru. Před podáváním frikasé osolíme, posypeme druhou polovinou nasekaných bylinek česneku a promícháme. Na talířích ozdobíme čerstvými bylinkami.