Použité suroviny receptu Fritované marinované kuře:
1 ks menší kuře
| 1 vejce
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| 1/2 ks citron - šťáva
| dle potřeby: strouhanka
| 5 lžic olej
| dle potřeby: hladká mouka
Postup přípravy receptu Fritované marinované kuře:
Očistíme a omyjeme kuře a rozdělíme ho na menší porce, které ještě osolíme a potřeme olejem. Zakapeme citronovou šťávou a uložíme do porcelánové misky a přiklopíme pokličkou. Necháme v chladničce asi hodinu odležet.
Po vyjmutí obalíme kousky masa v trojobalu a fritujeme asi 10 minut v oleji rozehřátém na 180°C. Podávat můžeme například s bramborovou kaší. Maso na talíři ještě posypeme petrželovou natí a ozdobíme dílky citronu.
Fotky receptu Fritované marinované kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!