Postup přípravy receptu Gaspacio - osvěžující polévka:
Opálíme kapie na ohni nebo na plynovém hořáku. Dáme je do igelitového sáčku a necháme zapařit alespoň 10 min. Pak z nich sloupneme lehce slupku, odstraníme semínka a pokrájíme.
Očistíme i okurku od slupky, česnek a cibuli.
Rajčata nařízneme nožem a spaříme ve vroucí vodě 10 sekund, zchladíme je pak ve studené vodě a sloupneme z nich slupku. Veškerou zeleninu rozmixujeme v mixéru. Osolíme a opepříme. Na kolečka pokrájejte pálivou papričku a vmíchejte do polévky.
Vychlaďte ji v lednici alespoň hodinu před podáváním. Je to v letních dnech osvěžující změna.
Na ozdobu osmažíme kostičky housky na másle a podáváme s polévkou.
Gaspacio se hodí i jako salsa k mexickým lupínkům.
Fotky receptu Gaspacio - osvěžující polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!