Vložil: | Vydrysek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Gazpacho (gaspáčo) :
5 plátků veky
| 15 ml červeného vinného octa
| 4 stroužky česneku
| 1,5 salátové okurky
| 1 menší cibule
| 1 zelenou papriku
| 1 konzerva loupaných krájených rajčat
| 100 ml olivového oleje
| sůl
| čerstvě mletý pepř
| 0,5 salátové okurky
| 1 zelená paprika
| 8 plátků veky bez kůrky
| olivový olej
Postup přípravy receptu Gazpacho (gaspáčo) :
1. Neloupanou salátovou okurku, cibuli a česnek nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme drcená rajčata a olej. Směs osolíme, opepříme, rozmixujeme a dochutíme octem. Polévku zakryjeme a chladíme alespoň 2 hodiny.
2. Na vložku do polévky podélně rozpůlíme zbývající okurku a semena odstraníme lžící. Okurku a papriku nakrájíme na kostičky. Plátky veky nakrájíme také na kostičky a opečeme je na olivovém oleji. Polévku rozdělíme na dobře vychlazené talíře. Vložku podáváme odděleně, aby si ji mohl nabrat každý podle chuti.
Tip: Polévku můžeme podávat s 2 nebo 3 kostkami ledu. Pro barevnou pestrost můžeme jako vložku přidat také červenou papriku. Polévku uchováme v chladničce dobře přikrytou fólií, protože je silně aromatická.
Fotky receptu Gazpacho (gaspáčo) :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!