Postup přípravy receptu Gnocchi s modrým sýrem:
Gnocchi uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody. Asi minutu před koncem varu k nim přisypte špenát. Směs pak přes cedník slijte a nechte okapat. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
V zapékací misce promíchejte smetanu s parmazánem, vsypte gnocchi se špenátem, všechno pořádně promíchejte a poprašte pepřem. Posypte kousky plísňového sýra a osolte jenom v případě, že se vám sýr nezdá dost slaný. Dejte rychle zapéct do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Okamžitě podávejte.
Vyberte si ten pravý: Místo plísňového sýra můžete klidně zkusit kozí, ovčí nebo zrající – hlavně aby měl silnou, výraznou chuť.