Postup přípravy receptu Gnocchi s tvarohovou omáčkou:
Brambory očistíme, uvaříme v osolené vodě. Prolisujeme, přidáme 30 g másla, mouku, rozšlehané vejce, dobře vymícháme a necháme vychladnout. Na pomoučené dosce těsto rozdělíme na 2 části, uděláme 2 velké nudle o průměru 3 cm a z nich krájíme centimetrové kousky. Každý kousek stlačíme zadní částí vidličky. Gnocchi vaříme v osolené vodě několik minut. Pak je vybereme, necháme okapat a na trošce másla je osmahneme. Přeložíme na talíře a polijeme tvarohovou omáčkou, posypeme červeným kořením.
Do mixéru dáme tvaroh, postrouhaný sýr, mléko a rozmixujeme. Cibuli a celer nakrájíme na plátky, opražíme na másle, zalijeme tvarohovou směsí a za stálého míchání několik minut povaříme. Nakonec podle chuti osolíme.