Použité suroviny receptu Gnocchi s tykvovou omáčkou:
150 g pecorina nebo parmazánu
| 500 g zlatožlutého tuřínu
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1/2 svazku petrželky
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 lžička šafránu
| 200 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
| 150 ml zakysané smetany
| 2 lžíce pomerančové šťávy
| sůl
| čerstvě mletý pepř
| 500 g čerstvých gnocchi (noky z bramborového těsta)
Postup přípravy receptu Gnocchi s tykvovou omáčkou:
Nastrouhejte sýr. Tykev oloupejte, rozpulte, zbavte semen a dužinu nakrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek odděleně najemno nakrájejte. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte. Šafrán rozemněte mezi prsty a na několik sekund vložte do mírně rozehřátého oleje s máslem. Přidejte cibuli, česnek a tykev. Opékejte a přimíchejte polovinu petrželky. Střídavě přidávejte vývar a smetanu. Míchejte při prudší teplotě, až omáčka zhoustne. Ochuťte pomerančovou šťávou, osolte a štědře opepřete. Přimíchejte zbývající petrželku. Bramborové noky vařte v dostatečném množství osolené vody, až vyplavou na povrch. Sceďte je a okapané promíchejte s omáčkou a 1/3 sýra. Zbývající sýr podávejte odděleně.
Fotky receptu Gnocchi s tykvovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!