Použité suroviny receptu Gratinovaná cibulová polévka:
4 velké, nejlépe červené cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
| 50 g másla nebo 3 lžíce olivového oleje
| 1 l silného hovězího vývaru
| 250 ml červeného vína
| sůl a mletý pepř
| pár kapek worcesterské omáčky na dochucení
| 4 plátky nasucho opečeného bílého chleba
| 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
| zelené bylinky na posypání
Postup přípravy receptu Gratinovaná cibulová polévka:
1. V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a osmahněte na něm cibuli. Zalijte vývarem, opepřete a vařte dvacet minut. Ke konci přilejte víno. Podle chuti osolte a dochuťte worcesterskou omáčkou.
2. Polévku rozdělte do žáruvzdorných šálků nebo misek. Dejte rozehřát gril, každou porci posypte sýrem a nechte chvilku grilovat. Podávejte s plátky chleba; můžete jimi také polévku poklást, posypat sýrem a krátce zapéci. Ozdobte bylinkami.
Fotky receptu Gratinovaná cibulová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!