Použité suroviny receptu Gratinovaná cuketa s rajčaty:
40 g strouhaného parmezánu
| 2 stroužky česneku
| 3 malé cukety
| 2 vejce
| 6 lžic minerální vody
| 4 rajčata
| 2 lžičky sladké smetany
| 1,5 lžičky zeleninového bujónu
| dle chuti: sůl
| na ozdobu: petrželová nať
Postup přípravy receptu Gratinovaná cuketa s rajčaty:
Cukety omyjeme, odkrájíme stopky a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Střídavě plátky klademe do nákypové formy. Troubu předehřejeme na 175°C. Vejce rozkvedláme s minerální vodou a smetanou a okořeníme zeleninovým bujónem. K tomu přidáme prolisovaný česnek a vaječnou směs nalijeme na nákyp. Posypeme sýrem a 30 minut zapékáme.