Vložil: | Notburga |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Gratinovaná polévka v mikrovlnce:
800 g pórku
| 30 g másla
| 1 vejce
| 2 lžíce solamylu
| 3 lžíce smetany
| 1/4 l masového vývaru
| 50 g tvrdého sýra
| špetka soli
| špetka pepře
| špetka muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Gratinovaná polévka v mikrovlnce:
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ty dáme na máslo a zakryté dusíme 7 minut při 600 wattech. Mezitím oddělíme žloutek a bílek a bílek našleháme dotuha. Žloutek smícháme se solamylem a smetanou a dohladka rozmícháme. K pórku přidáme masový vývar a necháme přejít varem během 7 minut při výkonu 600 wattů. Sýr nastrouháme najemno. Směs žloutku, solamylu a smetany vmícháme do pórkové polévky a celé ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku dáme ještě jednou do mikrovlnky, při 600 wattech necháme během 3 minut přejít varem a potom ji důkladně promícháme. Do našlehaného bílku vmícháme strouhaný sýr. Polévku rozdělíme do 4 žáruvzdorných talířů a navrch každého přidáme trochu sněhu se sýrem. Rošt mikrovlnky dáme do hroní polohy a při výkonu 360 wattů a vysokém stupni grilování gratinujeme asi 3-5 minut, dokud sýrová čepice na polévce nezezlátne.
Fotky receptu Gratinovaná polévka v mikrovlnce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!