Použité suroviny receptu Gratinovaná pórková polévka:
800 g pórku
| 30 g másla
| 2 lžíce sójového škrobu
| 3 lžíce sladké smetany
| 750 ml vepřového vývaru
| 50 g tvrdého sýra
| sůl
| bílý pepř
| nastrouhaný muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Gratinovaná pórková polévka:
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka pórku dáme na máslo a zakryté podusíme. Mezitím oddělme žloutek od bílku a bílek našleháme dotuha. Žloutek smícháme s bramborovým škrobem a smetanou a dohladka rozmícháme. K pórku přidáme masový vývar a necháme přejít varem. Vzniklou směs vmícháme do pórkové polévky a celé dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku necháme ještě jednou přejít varem a potom ji důkladně promícháme. Do našlehaného bílku vmícháme strouhaný sýr. Polévku rozdělíme do 4 žáruvzdorných misek a navrch každé přidáme trochu sněhu se sýrem. V rozpálené troubě gratinujeme, dokud sýrová čepice na polévce nezezlátne.
Fotky receptu Gratinovaná pórková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!