Opranou spařenou rýži uvaříme v osoleném mléce do měkka, 30 g cukru opražíme na světlý karamel, opatrně zalijeme trochou vody a povaříme na hustší omáčku. Odstavíme z ohně a do prochladlé přilijeme pomerančovou šťávu a přimácháme žloutek. Upravenou omáčku vlijeme do uvařené rýže, přidáme rum nebo koňak a promícháme. Žáruvzdorný talíř nebo plochou zapékací mísu pomastíme máslem a upravíme na ni kopec rýže. Do středu rýže uděláme větší otvor a vložíme rozkrájené meruňky, které přisladíme. Povrch potřeme tuhým oslazeným sněhem z bílků a poypeme mandlemi. Zapékáme v troubě dokud sníh nezrůžoví
Fotky receptu Gratinovaná rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!