Použité suroviny receptu Gratinované brambory se zeleninou a bílou klobásou:
1 cibule
| sůl
| 500 g zelených fazolek
| 500 g bílé klobásy
| 500 g brambor
| 1 lžíce másla
| 425 ml steril rajčat
| pepř
| 1 lžička saturejky
| 125 g zakys. smetany
| 2 vejce
| 50 g parmazánu
Postup přípravy receptu Gratinované brambory se zeleninou a bílou klobásou:
Fazolky očistíme a nasypeme je do osolené vody a 20 minut vaříme. Fazolky slijeme a propláchneme chladnou vodou. Necháme je okapat. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Klobásku vymačkáme ze střívka.
Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Na másle osmahneme cibulku. Přidáme klobásu a za stálého míchání ji opečeme. Vzniknou knedlíčky, ke kterým přidáme fazolky a 5 minut dusíme.
Oloupeme a na plátky nakrájíme brambory. Rajčata rozmačkáme a přidáme k fazolkám a ochutíme. Do pekáčku vyrovnáme brambory se zeleninouvou směsí. Ve smetaně rozkvedláme vejce, přidáme parmezán a koření. Přelijeme přes zeleninu a 30 minut pečeme.
Fotky receptu Gratinované brambory se zeleninou a bílou klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!