Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Gratinované vepřové plátky:
4 plátky vepřová krkovice
| 2 lžíce máslo
| 1 ks cibule
| 150 g sýr
| 2 lžíce olej
| 8 plátků šunka
| 2 lžíce hořčice
Postup přípravy receptu Gratinované vepřové plátky:
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prsty koření jemně vtlačíme do masa a zaprášíme je paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme.
Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa zprudka orestujeme. Restované plátky masa vložíme do malých gratinovacích misek nebo ohnivzdorné misky. Potřeme je hořčicí, poklademe plátky salámu a plátky cibule. Nakonec vše posypeme sýrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Misku nebo misky dáme pod rozehřátý gril nebo do horké trouby a gratinujeme, až sýr na povrchu zrůžoví.
K tomuto pokrmu se hodí jakkoli upravené brambory a zdobíme kolečky čerstvé cibule.
Fotky receptu Gratinované vepřové plátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!