Použité suroviny receptu Greenwichská bramborová polévka:
250 g brambor
| 40 g másla
| 1 cibule
| 100 g žampiónů
| 500 ml smetany
| muškátový oříšek
| pepř
| sůl
| asi 1,5 l vody
Postup přípravy receptu Greenwichská bramborová polévka:
Do osolené vody dáme vařit kostičky oloupaných brambor. Uvaříme je doměkka a pak je vlijeme do mixéru i s vodou. Mezitím osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené houby, opepříme a podusíme pod pokličkou. Směs přidáme do mixéru. Vše opatrně ušleháme, nalijeme zpět do hrnce, povaříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Pak vlijeme smetanu a hned podáváme.
Fotky receptu Greenwichská bramborová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!