Postup přípravy receptu Griliášový dort s meruňkami:
Změklé máslo, cukr a sůl utřeme do pěny, postupně vmícháme vejce, mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ze všech přísad uhněteme hladké těsto, kterým naplníme dobře vymazanou dortovou formu (průměr 26 cm). Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě (el. sporák 175 °C, plyn stupeň 2). Korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Na griliáš povaříme asi 5 minut smetanu, cukr, mandlové lupínky a máslo. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a hmotu na něm uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě (el. sporák 175 °C, plyn stupeň 2) 15 až 20 minut. Necháme vychladnout a potom griliáš rozkrájíme na 12 kousků. Meruňky z kompotu dáme na síto okapat, čtyři si potom odložíme na ozdobení. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Okraj dortové formy upevníme kolem vychladlého korpusu, na něj rovnoměrně rozložíme okapané meruňky a potřeme zhruba třemi čtvrtinami vanilkového krému. Zbylým krémem naplníme zdobící sáček s hvězdicovou trubičkou a dort ozdobíme 12 pusinkami. Odložené meruňky rozkrojíme na 12 kousků a dáme je na krémové pusinky. Necháme asi 1 hodinu v chladu. Nakonec dort dozdobíme kousky griliáše poskládanými do větrníku.