Postup přípravy receptu Grilovaný losos orange:
Lososa nakrájíme na podkovy tlusté asi 2-2,5 cm. Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů (můžeme i z více, nešetřeme), podkovy osolíme, okořeníme pomerančovým pepřem a koriandrem, zalijeme pomerančovou šťávou a necháme alespoň 24 hodin marinovat v lednici (v pomerančové šťávě ryby marinujeme déle než v citronové). Ideální je nahustit podkovy do nádoby tak, aby mezi nimi nebylo moc prostoru a vše bylo neustále zalito šťávou. Po vyjmutí podkov z marinády rybu ještě můžeme trochu okořenit a přisolit.
Mřížku grilu lehce potřeme olejem, aby se nám k ní rybí maso nelepilo. Podkovy grilujeme z obou stran tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Velmi zajímavá obměna a zvýraznění pomerančové chuti: pomeranče nakrájíme na tenká kolečka, ta rozložíme na gril a teprve na ně dáme péct podkovy.
Podáváme s bílým chlebem, pečenými brambory a zapíjíme bílým vínem vhodným k jemnějším rybám. Skvělá lososí chuť se v tomto jídle snoubí s vůní a chutí pomerančů pomeranče lososí chuť nepřehluší, ale správně ji podtrhnou a dodají jídlu punc neobvyklosti.