Postup přípravy receptu Grilovaná chobotnice s citronovým máslem:
Chobotnici opláchneme, zalijeme osolenou vodou a přivedeme k varu. Zvolna vaříme 10 - 15 minut. Ve vývaru ji necháme chladnout asi 4 hodiny. Máslo utřeme s citronovou šťávou a kůrou. Osolíme a opepříme. Mrkev a 6 stroužků česneku nakrájíme na jemné nudličky. Olivy promícháme s rozehřátým olejem a přimícháme 1 prolisovaný česnek. Chobotnici vyjmeme a necháme okapat. Chapadla odkrojíme. Osolíme ji, opepříme a potřeme olejem. Chobotnici grilujeme asi 10 minut, až zhnědne. Plátky bagety dozlatova ogrilujeme. Rozpůlíme zbývající stroužky česneku a do plátků bagety česnek zatřeme. Chobotnici nakrájíme a upravíme na talíře s plátky bagety. Navrch přiložíme máslo a necháme ho rozpustit. Ozdobíme mrkví, česnekem a koriandrem.
Fotky receptu Grilovaná chobotnice s citronovým máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!