Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilovaná jehněčí kýta marinovaná v čerstvém česneku:
1 kg jehněčího masa
| 1 citrón (šťáva)
| - čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn,,,)
| 4 lžíce olivového oleje
| - sůl
| - pepř
| 6 stroužků česneku
Postup přípravy receptu Grilovaná jehněčí kýta marinovaná v čerstvém česneku:
Do misky vymačkáme šťávu z celého citrónu, přidáme čerstvý tymián a nešetříme ani rozmarýnem. Mladé maso vstřebá všechny tyto chutě skvěle. Pak přidáme asi 4 lžíce olivového oleje a okořeníme solí a pepřem a nakonec pokryjeme jehněčí maso pořádnými stroužky čerstvého česneku. Maso v této marinádě vyválíme, aby nasáklo všechny delikátní chutě. Pár hodin je necháme uležet, ale ještě lépší je nechat v chladu přes noc.
Jídlo podávané na zahradě vyžaduje více námahy, ale stojí to za to. Ať již rožníme venku nebo grilujeme v troubě, tak se maso děláme na silném plameni. Marinované jehněčí orestujeme rychle po obou stranách, aby šťáva zůstala uvnitř. Pak již grilujeme asi 15 minut po každé straně na mírnějším ohni. Doba záleží na velikosti steaku a na tom jak ho máme rádi - zda propečený nebo krvavý a nebo jen tak napolo.
Fotky receptu Grilovaná jehněčí kýta marinovaná v čerstvém česneku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!