Postup přípravy receptu Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou:
4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují.
Marináda: v misce smícháme grilovaní koření, country koření, worchestrovou omáčku, plnotučnou hořčici, prolisovaný česnek a olej. Maso potřeme marinádou, dáme do misky a necháme v chladničce uležet nejlépe do druhého dne. Minimálně však 3-4 hodiny. Poté grilujeme na rozpáleném grilu cca 3-5 minut na každé straně. Velmi však záleží na intenzitě žáru.
Omáčku připravíme tak, že v misce spojíme jogurt, zakysanou smetanu a majonézu, přidáme prolisovaný česnek a jemně nasekané olivy, lehce osolíme a opepříme. Dáme vychladit do ledničky.
Podáváme s čerstvým chlebem a čerstvou zeleninou.