Příprava marinády: do větší mísy vlijeme 2 hrnky horké vody a v ní rozpustíme sůl. Přidáme med a všechno koření a promícháme. Vychladíme na pokojovou teplotu.
Krůtí prsa omyjeme ve studené vodě, osušíme a vložíme do mísy s marinádou. Maso obložíme asi 6 kostkami ledu. Přilijeme tolik vody, abychom prsa zakryli. Opatrně promícháme. Zakryjeme a dáme přes noc do chladničky.
Druhý den vyjmeme maso z marinády, kterou odložíme. Maso osušíme papírovým ubrouskem.
Prsa uložíme kůrkou nahoru na rozžhavený rošt v jednorázové misce z alobalu. Prsa potřeme rozpuštěným máslem. Grilujeme dokud kůrka nezíská zlatavou barvu (asi 1 a půl hodiny). Přesuneme hotové maso na prkýnko a počkáme asi 15 minut než začneme porcovat.
Fotky receptu Grilovaná krůtí prsa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!