Postup přípravy receptu Grilovaná kuřecí stehýnka potíraná pomerančovou omáčkou:
Ostrým nožem uděláme do každého stehna 2-3 zářezy, aby se lépe propekla. Přivedeme k varu vodu a vložíme stehna a 5 - 10 minut je povaříme. Mezitím připravíme pomerančovou omáčku k potírání (viz níže) během následného grilování. Pomerančovou omáčkou potřeme kuřecí stehýnka, položíme je na gril nad rozžhavené dřevěné uhlí a grilujeme asi 10 minut. Během této doby stehýnka podle potřeby obracíme a potíráme zbývající šťávou. Jistě
Příprava pomerančové omáčky k potírání:
Do menší pánvičky vložíme marmeládu, worcester a pomerančovou kůru a šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme a jemně na malém plameni zahříváme za stálého míchání. Čekáme až se marmeláda rozpustí a všechny suroviny náležitě promíchají. Pak omáčkou potíráme kuřecí stehýnka před a během grilování.