Postup přípravy receptu Grilovaná mletá jehla:
Do směsi mletého masa přidáme 1 nastrouhanou cibuli, sůl, pepř, muškátový květ, česnek, worcesterskou omáčku, solamyl, hladkou mouku, vejce. Směs dobře vypracujeme. Z takto vypracované směsi tvoříme koule, které klademe na tác posypaný strouhankou.
Vodu osolíme a uvedeme do varu. Koule zavaříme 5 – 7 minut podle velikosti. Poté je vyjmeme a dáme do nádoby se studenou vodou a necháme zcela zchladnout. Po zchladnutí koule necháme okapat.
Papriky, slaninu a zbylou cibuli nakrájíme na hrubé kusy, vhodné pro napichování na jehlu. Na každou jehlu napichujeme suroviny (masové koule, slanina, cibule, paprika, atd.) v libovolném pořadí. Poté takto připravené špízy (jehly) jemně potřeme grilovací omáčkou s přídechem kouře (v obchodní síti k dostání pod názvem „Barbecue sauce“) a olejem a klademe na gril. Špízy opékáme po všech stranách podle potřeby. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, hranolky, krokety, chléb. Podáváme se zeleninovým salátem.