Vložil: | delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilovaná ryba ve stylu tikka:
2 pražmy královské či chňapalové (po 900 g) nebo 6 steaků například z tuňáka
| 2 lžíce jemně strouhaného čerstvého zázvoru
| 4 stroužky česneku, drcené
| 6 lžic bílého jogurtu
| 2 lžíce panenského olivového oleje
| 2 lžičky kurkumy
| 1-2 lžičky mletého chilli
| 3 lžičky římského kmínu (celá semínka)
| sůl
| dílky limety k podávání
Postup přípravy receptu Grilovaná ryba ve stylu tikka:
Do očištěných a vykuchaných ryb udělejte po celé délce ostrým nožem mělké příčné zářezy. Koření díky tomu prostoupí až dovnitř. Zázvor promíchejte s česnekem, osolte a vzniklou pastou potřete ryby ze všech stran.
Prošlehejte jogurt s olejem, kurkumou, chilli a římským kmínem. Směsí pomažte ryby uvnitř i vně a dejte je na 20 minut až 2 hodiny marinovat do chladničky.
Rozpalte gril a opékejte celé ryby přímo na roštu 6–8 minut z každé strany, nebo 3–4 minuty, pokud grilujete tuňákové steaky. Časy jsou orientační, záleží na teplotě i typu grilu. Máte-li obavy, že se ryba přilepí k mřížce a rozpadne se, můžete ji položit na alobal. Podávejte s dílky limetek.
Fotky receptu Grilovaná ryba ve stylu tikka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!