Postup přípravy receptu Grilovaná vepřová kýta:
Nejprve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Pomerančovou kůru z chemicky neošetřeného pomeranče nakrájíme na malé kostičky. Šalvěj opláchneme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Pomerančovou kůru a šalvěj přidáme do misky, ochutíme hořčicí a vmícháme olej. Směs ještě nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Kýtu omyjeme, důkladně osušíme a jednu stranu nařízneme ostrým nožem do mřížky. Připravenou marinádu ze všech stran důkladně vetřeme do masa, které necháme v chladničce rozležet, nejlépe přes noc. Pokud nestíháme, tak v nejkrajnějším případě můžeme marinovat těsně před grilováním, ale aspoň 2 hodiny. Dostatečně marinovanou kýtu položíme na rozpálený gril, přiklopíme poklicí a pečeme přibližně 45 minut doměkka. Během grilování maso pravidelně obracíme. Někteří čeští gurmáni během pečení maso ještě polévají pivem. Pokud je vám piva líto, tak si ho raději nechte na závěrečné uhašení žízně. Marináda masu úplně stačí. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s nakládanou zeleninou nebo salátem. Chutnou přílohou je chléb.